Gradert/aktiv sykemelding

Det bør være mulig å jobbe når du har helseproblemer og har lyst og evne til å jobbe. Tilretteleggingsordninger bør anvendes på alle arbeidsplasser – og i dag har vi gradert sykemelding og aktiv sykemelding hvor NAV er en viktig partner i arbeidet.  Se link NAV Aktiv sykemelding og Gradert Sykemelding

Bedrifter vil naturlig følge de ordninger som er etablert, spesielt i forhold til økonomi og støtteordninger. Samtidig er det viktig å vise at man bidrar til en positiv utvikling på området ved å åpne for dialog med ansatte, deres organisasjoner og tilsvarende for bedriftene. Her kan det være mye å spare, samt at man oppnå gode langtidseffekter i forhold til å holde syke personer i kontakt med arbeidslivet.

Noen bedrifter har innført egne ordninger som har gitt gode resultater. Mandal kommune har en forsøksordning hvor man kan levere egenmelding 365 dager i året. Sykefraværet er redusert litt. Dette er et prosjekt basert på tillit, og er satt i gang etter tillatelse fra K og R. departementet og i samarbeid med NAV og fastlegene i kommunen.

Andre bedrifter bør også drive selvstendig tenking på dette området – det kan gi fordeler av mange slag: tillit, god arbeidsmoral, lettere rekrutteringsarbeid, bygge omdømme og kanskje mer penger på bunnlinja?

Start et prosjekt – tenk igjennom situasjonen hos dere. NAV hjelper sikkert til!

Leave a Reply